Hydrofor

Hydroforer av nordisk kvalitet (tryckkärl)

Den gamla hederliga hydroforen har visat sig vara den i särklass bästa lösningen som vattenförvaring och tryckutjämnare. Hydroforen är till för att bl.a. se till att pumpen inte startar varje gång du vrider på en kran. Hydroforkärl har funnits i flera decennier och fungerar år ut och år in. Vatten som är ett levande ting varierar med årstiderna och skulle du få svavelväte (berggas) som luktar ruttet ägg kan du inte lufta bort i en hydropress, vilket du enkelt gör i en hydrofor med en luftinjektor.
Luftinjektor även kallad Miconizer monteras före tryckströmbrytaren och behöver ingen el.

Rostfri hydrofor för lång hållbarhet

Rostfria hydroforer är hygieniskt hållbara och planerade/avsedda för hushållsvatten. Hydroforer används i tryckvattensystem i bl.a. villor/ fritidshus, jordbruk och fastigheter.

Hydroforerna har en användarvänlig renslucka som gör det enkelt att rengöra kärlet. Kärlet innehåller inga rörliga delar som behöver bytas ut, och materialet är återanvändbart.

Rostfria hydroforer är lätta att använda tillsammans med vattenfilter då vattnet är i kontakt med luften.

Kvalitetssystem ISO 9001, godkänt av DEKRA. ”Anmält Organ”, och vi är certifierade för egenkontroll enligt Europeiska Tryckkärlsdirektivet, PED 97/23/EC.

Alla produkter är CE-märkta och det märks med tryck- och temperaturbegränsningar, samt serienummer för säkerhet, god kvalitet och spårbarhet.

hydrofor-vattentank

Pris och info >>

Fördelar med rostfri hydrofor

Mekanisk stark produkt.
Passar för vanligt bruksvatten.
Fungerar med de flesta vattenfilter.
Lätt att rengöra inifrån tack vare placering av renslucka.

Varmförzinkad hydrofor

Varmförzinkad innebär att ståldetaljer doppas i flytande zink och bildar därmed en ytbeläggning av järnzinklegering och ren zink. Ståldetaljen får på detta sätt ett utmärkt korrosionsskydd. Genom doppning i smält zink har man i snart 200 år skyddat järn och stål från att rosta. De äldsta föremål som varmförzinkats och fortfarande är korrosionsskyddade av zink är idag betydligt mer än 100 år gamla. Ingen annan rostskyddsmetod kan ens visa upp hälften så lång livslängd.

Varmförzinkning sker enligt den nya europeiska och internationella standarden SS-EN ISO 1461.
Alla hydroforer är CE-märkta och tillämpar kvalitetssystem ISO 9001.

Fördelar med varmförzinkad hydrofor

Mekanisk stark med förbättrad korrosionsbeständighet
Lång livslängd
Passar vanligt bruksvatten
Lätt att rengöra inifrån genom placeringen av rensluckan
Jämn beläggning på skarpa kanter och hörn
God motståndskraft mot mekaniska påfrestningar
Säker och miljövänlig process

Nackdelar med en hydropress

Hydropress med gummiblåsa (airbag) eller membran har nackdelen att vattnet i dessa inte byts ut helt, utan en del av vattnet blir stillastående och kan på så sätt skapa bakteriehärdar inne i gummiblåsan. Vatten skall inte stå stilla, vatten skall bytas ut till färskt vatten hela tiden som vattnet gör i en hydrofor. Den som en gång har öppnat en gammal trasig gummiblåsa vet att insidan kan vara slemmig, möglig och direkt motbjudande. De som sett detta i sin egen hydropress är inte svår att övertyga om byta till en hydrofor.

Stålmaterial

Rostfria kärl = EN1.4301 (304L)

Syrafasta kärl = EN1.4404 (316L)

Varmförzinkade kärl = P265GH

Snabbfakta

Hydrofor är en vattentank.
Hydrofon är ett instrument man jagar u-båtar med.
Hydrolog är en utbildad person med kunskaper i vattnets egenskaper.
Hydropress är en vattentank med gummiblåsa och kallas även för hydrotank, hydrotub eller membrantryckkärl, Hydropressen är oftast röd men andra färger förekommer.